Zanimljivosti

IZA LEĐA, PREKRŠTENE NA GRUDIMA, U OBLIKU PIRAMIDE: Položaj ruku te odaje i dešifruje neverbalne poruke koje šalješ okolini

Više od polovine svojih emocija izražavamo neberbalnom komunikacijom, tako da položaj ruku može da nas oda ili nam dešifruje šta nam neko poručuje
Samo sedam odsto emocija izražavamo rečima, 38 glasom, a čak 55 odsto neverbalnom komunikacijom. Ruke su tu veoma važne, pa evo kako njihov položaj može da nas oda ili nam dešifruje šta nam neko poručuje.

* Iza leđa
Predavači i funkcioneri ovom pozom demonstriraju moć i autoritet, ali ona se povezuje i sa ljudima koji su prosto sigurni u sebe.

* U obliku piramide
Kada su šake spojene vrhovima prstiju, a dlanovi razdvojeni, tako da prave piramidu, znači da je osoba samouverena, analitična i mudro promišlja.

* Prekrštene na grudima
Stručnjaci kažu da se čovek ovom pozom brani, iskazuje određeni stepen distance, rezerve ili pravi odstupnicu od sagovornika. Ukoliko su šake stegnute u pesnicu, moglo bi da znači da se plaši.

* Pored tela
Ako vidite da neko kreće prema vama sa rukama pored tela, moglo bi da znači da želi da se raspravi, napadne vas ili čak napravi afektivan, nasilan gest. Ova poza je karakteristična za muškarce, dok žene iskazuju istu nameru kada stave ruke na bokove.

 

* Na glavi
Prekrštene ruke i položene na glavu, trebalo bi da ukažu da osoba želi o nečemu da razgovora ili je rešena da sagovornika pažljivo sasluša.

* Igranje prstima
Ako se neko stalno igra prstima, vrlo je verovatno da nije preterano stabilnog karaktera, da često menja mišljenje i priklanja se kako “vetar duva”.

* Samozagrljaj
Nesigurne, zabrinute i uplašene osobe obično stanu tako da se čini kao da su same sebe zagrlile, što sugeriše da traže podršku ili pomoć.

(besnopile.rs)

Comments

comments

Related Posts

%d bloggers like this: