Psihologija

A mobilni ćuti: Tri prava razloga zašto ne odgovara na poruku

“Zašto mi nije odgovorio?”, pitanje je koje i dalje dominira u razgovorima žena. Priča je uvijek, manje-više, ista – počeli ste da se dopisujete, sve je izgledalo obećavajuće, a on se odjednom povukao. Možete da mislite i tumačite da postoji opravdan razlog, da je zauzet, ali ovo su tri najčešća razloga zašto se on ne javlja.

Odgovor iz pristojnosti. Većina momaka spremna je da uloži malo truda i da odgovori na nekoliko poruka iz pristojnosti. A kako sve ima svoje granice, on će se povući kada mu dosadi.

Tvoja poruka nije jedina. Samo zato što je njegova poruka jedina stvar o kojoj razmišljaš, ne znači da je ista situacija i kod njega. Muškarci su skloni djelovanju “na više strana”, a ako su tvoje poruke zanemarene, jednostavno nisu prioritet.

Pojavilo se nešto bolje. Ti pokušavaš da dobiješ njegovu pažnju, ali vjerovatno nisi jedina. Ako je prije djelovao zainteresovano, a sada više ne, najlogičniji zaključak je da više nije zainteresovan. Vjerovatno se pojavio neko ko mu je zanimljiviji, a u takvim je situacijama najpametnije da kreneš dalje – i zadržiš dostojanstvo.

(minimagazin.info)

Comments

comments

Related Posts

%d bloggers like this: