Psihologija

Riješite ‘mačka’ test i otkrijte jeste li introvert ili ekstrovert

Morate zamisliti da ste mačka pa iskreno odgovoriti na nekoliko pitanja. Na kraju će vam biti malo jasnije jeste li otvoren tip čovjeka ili zatvoren – ekstrovert ili introvert 

Ljude možemo podijeliti na introverte i ekstroverte, odnosno zatvorene i otvorene tipove. Ovaj tzv. “mačka” test može vam pomoći definirati koji ste tip, ako to već do sada niste shvatili. Za početak zamislite da ste mačka pa odgovorite na ova pitanja:

1. Koliko vam je dugačka dlaka? Duga ili kratka

2. Koje boje su vam oči?

3. Na čemu spavate?

4. Izaberite najbolju igračku?

Evo što vaši odgovori otkrivaju:

1. Dužina dlake predstavlja karakter:

Kratka dlaka – to znači da ste opušteni i fleksibilni, drugim riječima introvertni. Duga dlaka – vi znate točno što vam se sviđa i ne marite što drugi misle o tome, to je karakteristika ekstroverta.

2. Boja očiju otkriva kako stvarate nova prijateljstva:

Toplije boje, poput smeđe ili žute, znače da nova prijateljstva sklapate tako da vi prilazite onome tko vas zainteresira – vi ste ekstrovert. Hladnije bolje, poput zelene i plave otkrivaju da ste povučeni i draže vam je kada netko pristupi vama, a to su odlike introvertnih ljudi.

3. Mjesto za spavanje – skriveno ili otvoreno:

Ako ste izabrali više skriveno mjesto na kojem bi spavali, to pokazuje da ste više introvert nego ekstrovert. Ukoliko ste izabrali otvoreno mjesto na kojem bi spavali da ste mačka, to znali da se ekstrovert i ne marite tko će vas probuditi.

4. Igračka predstavlja ciljeve koje imate u životu:

Ako ste izabrali igračke koje se drže na podu, to znači da imate realistične, dostižne ciljeve. Igračke koje idu u zrak, poput igračke na špagi ili lasera, pokazuju da je jedino nebo granica kada su vaši snovi u pitanju.

Malo više o introvertima i ekstrovertima

Introverti su više orijentirani na svoj unutarnji svijet, a manje na ono što se događa oko njih. Upravo zato nisu previše društveni i često su vrlo zadovoljni kada su sami. U trenucima samoće oni se pune pozitivnom energijom dok ih okruženost mnoštvom ljudi iscrpljuje. Introverti su tihi i skloni više promatrati sve oko sebe i o tome duboko razmišljati. Oni više slušaju nego pričaju. Za razliku od njih, ekstroverte samoća prazni i iscrpljuje jer se oni pune pozitivnom energijom kada su okruženi mnoštvom ljudi, kada je živahno oko njih… Oni su više orijentirani na ono što se događa oko njih, nego na svoju nutrinu. Vrlo su temperamentni i skloni su više pričati nego slušati što im netko govori.

(24sata.hr)

Comments

comments

Related Posts

%d bloggers like this: